Roiul de fluturi

Pe la orele prânzului, mergând cu maşina pe o stradă din cartierul bucureştean Domenii, era să produc un accident de circulatie. Şi asta fiindcă am frânat brusc, fără să mă uit în retrovizor, în faţa unei case din curtea căreia părea să fi scăpat spre cer un imens roi de fluturi. N-am luat în seamă vociferările îndreptăţite ale şoferilor din spatele meu, am parcat neglijent pe trotuar şi am făcut fotografiile de mai jos:

Fluturii, parcă scăpati dintr-o gigantică plasă, sunt doar o iluzie optică… De fapt a înflorit magnolia!

Şi pentru a nu ţine bucuria doar pentru mine, am hotărât să trimit acest generos buchet, în formă digitală desigur, tuturor doamnelor şi domnişoarelor care citesc aceste rânduri. Bărbaţilor, sper că nu le-am trezit gelozia, ci dimpotrivă dorinţa de a oferi femeilor flori adevărate, împreună cu epistole ceva mai inspirate decât aceasta… Iar dacă se va întâmpla să primiţi flori, e posibil ca roiul de fluturi să-l simţiţi, la propriu, chiar în stomac!

3 thoughts on “Roiul de fluturi”

  1. Super… compenseaza macar partial lipsa de “verde” a Bucurestiului; macar aici 1-0 pentru Iasi. Felicitari pentru ochi si mai ales pentru alegerea inspirata.

  2. Multumesc pentru apreciere. Ca iesean, iubesc Iasul mai mult decat oricare alt oras, dar trebuie sa recunosc faptul ca Bucurestiul nu este chiar asa lipsit de “verde” precum spui. Cel mai mare, cel mai frumos si cel mai bine ingrijit parc din Romania – si ma refer aici la parcul Herastrau – se afla, din pacate pentru ieseni, in Bucuresti. O sa fac in curand un raid de primavara prin acest parc si voi publica cateva fotografii.

Leave a Comment