If you can’t beat them, join them

Am rămas puţin consternat aflând, de pe blogul lui Cristian China Birta, că McDonald’s România a introdus recent în meniul său trei salate “à la chef Nicolai Tand”. Sunt un fan declarat al restaurantului La Cantine de Nicolai şi al bucătăriei gourmet promovate de Nicolai. Prin urmare, ar trebui să-mi înţelegeţi mirarea.

Printr-o coincidenţă bizară, acum câteva zile am publicat pe Restograf un articol în care analizăm situaţia nu tocmai roză a lanţului McDonald’s. Prin urmare, mişcarea de imagine a celor de la McDonald’s România nu m-a surprins, ea încadrându-se în categoria “Nothing to lose”. Recunosc însă că am digerat ceva mai greu complicitatea de marketing a lui Nicolai, pe care n-am reuşit s-o încadrez decât la categoria “If you can’t beat them, join them”.

Toată povestea asta mi-a readus în memorie, aparent fără nicio noimă, o întâmplare legată de Emil Hurezeanu. Poate unii îşi mai aduc aminte că, în martie 2003, fostul jurnalist la radio Europa Liberă şi participant activ la “fenomenul Piaţa Universităţii” a devenit consilierul personal al primului ministru din acea vreme, Adrian Năstase. Nimic de zis, a fost o bună lovitură de imagine pentru PSD. Spre cinstea lui (mă rog, vine vorba), Hurezeanu a demisionat din această funcţie după nici şase luni. Ştiu că s-a cam aşternut praful peste acele vremuri, dar unii încă îşi mai amintesc.

Dar să revenim în prezent şi să vă spun că eu rămân în continuare un admirator al lui Nicolai Tand. Sper ca, în urma colaborării sale cu McDonald’s, să nu apară (Doamne fereşte!) vreun “hamburger gourmet” în meniul restaurantului La Cantine de Nicolai.

Foto: Chris Devers via Photo Pin cc

5 thoughts on “If you can’t beat them, join them”

  1. Stimabile, am intrat doar să spun atât: merci pentru ton of voiceul absolut fair din ce ai scris. Poate părea că e puţin, dar în contextul în care abia rosteşti McDonalds şi eşti înjurat, tu chiar meriţi mulţumiri :) Nu îţi place Mc, e dreptul tău, dar spui asta pe un ton normal, fără să jigneşti pe nimeni. Merci, deci :)

  2. N-ar fi o tragedie sa fie hamburger in meniu, doar sa nu fie de Mc. Am mancat hamburgeri deliciosi in Buenos Aires, in Tel Aviv, in Haifa, in restaurante chiar selecte.

  3. @Cristian: inteleg ca ai primit destule reactii agresive la materialul publicat de tine. N-ar trebui sa te mire. Asa au vazut oamenii “la televizor” ca se face treaba: daca nu poti convinge interlocutorul cu argumente, iei un ciocan mai mare. Ramane intre noi: folosind un limbaj civilizat poti “lovi” mult mai eficient. Noroc ca nu s-a prins prea multa lume de chestia asta… Pe de alta parte, ma bucur sa aud ca tot mai multi cetateni sunt iritati de mancarea de fast-food, atat la propriu cat si la figurat. Prin urmare, mai sunt sperante!

  4. @Zoltán: sigur ca exista hamburgeri in meniul unor restaurante selecte, la fel cum am vazut ca exista si femei cu barba la Eurovision. Prin urmare, sunt de acord cu tine: exista multe ciudatenii pe lumea asta.

Comments are closed.