Gastronomie politică

“Campionatul internaţional de gătit în aer liber” organizat la Iaşi pe 5 şi 6 martie a ratat milimetric ocazia de a fi un eveniment cu ştaif. Nici nu mai contează dacă s-a atins sau nu recordul mondial pentru “cea mai mare tocană din carne de pui cu ciuperci” atâta timp cât manifestarea a degenerat într-un bâlci nedemn de Piaţa Unirii.

Nu pot decât să aplaud reuşita pomană electorală oferită de primăria Iaşilor tuturor sărmanilor şi flămânzilor care s-au îmbulzit la faţa locului… Îmi pare sincer rău că personalităţi de înaltă ţinută din zona gastronomiei şi a vinului au cauţionat, probabil fără voia lor, acest început precoce de campanie electorală…

Din fericire, aceast eveniment în aer liber a avut şi o componentă “indoor”.  Am reuşit prin urmare să selectez şi fotografii care ilustrează faţa luminoasă a acestei manifestări, care s-a dorit una de cultură gastronomică şi enologică. Misiune (partial) îndeplinită… Tuturor, poftă buna!

2 thoughts on “Gastronomie politică”

Leave a Comment