“Campionatul internaţional de gătit în aer liber” organizat la Iaşi pe 5 şi 6 martie a ratat milimetric ocazia de a fi un eveniment cu ştaif. Nici nu mai contează dacă s-a atins sau nu recordul mondial pentru “cea mai mare tocană din carne de pui cu ciuperci” atâta timp cât manifestarea a degenerat într-un bâlci nedemn de Piaţa Unirii.
Nu pot decât să aplaud reuşita pomană electorală oferită de primăria Iaşilor tuturor sărmanilor şi flămânzilor care s-au îmbulzit la faţa locului… Îmi pare sincer rău că personalităţi de înaltă ţinută din zona gastronomiei şi a vinului au cauţionat, probabil fără voia lor, acest început precoce de campanie electorală…
Din fericire, aceast eveniment în aer liber a avut şi o componentă “indoor”. Am reuşit prin urmare să selectez şi fotografii care ilustrează faţa luminoasă a acestei manifestări, care s-a dorit una de cultură gastronomică şi enologică. Misiune (partial) îndeplinită… Tuturor, poftă buna!
Mi se face greata… de politica.
Mda… gastronomia era până mai ieri una din puţinele zone necontaminate de politică. Dar să sperăm la mai bine!